Om mig

Om mig

Bilden är från 1988. Det var min far som tog den. Jag står framför “new age-templet” Café PAN i Götgatsbacken, Stockholm. (Det i sv/v på kanterna är som det ser ut på platsen idag.) Där hade jag börjat i restaurangen ett par år innan. När bilden tas jobbar jag i den kombinerade bok- och hälsoshoppen i foajén.

En spännande tid. Jag hade gett ut en bok med egna texter som såldes där. Nyss fått min första egna bostad. Jag höll föredrag och samtalsgrupp. En brytningstid. Mycket av vad jag gör nu om inte startade där, så har i alla fall rötter tillbaka till de åren. Intresset för nyandlighet hade jag redan haft ett tag, jag var en sökare. Intresset för psykologi hade jag väl på sätt och vis också, även om mycket som idag känns mer begripligt var okänt för mig.

Idag jobbar jag som psykolog. Mitt fokus är existentiellt, i brist på bättre ord. I grunden har jag en psykodynamisk utbildning. Vid sidan om är andlighet i allmänhet och “new age” och nyandlighet i synnerhet fortfarande ett stort intresse. Numera mest som psykolog. Jag skriver och håller ibland föredrag om var och hur dessa två områden överlappar varandra.